Filmska recenzija: Wonder Woman, igrani akcijski, 141 min

Ponukani roditeljima koji vode djecu vrtićke dobi gledati “Wonder Woman“, želimo upozoriti o kakvom filmu se radi. Wonder Woman je princeza Amazonki koja napusti svoj rajski otok u želji da spriječi ljudsku patnju u Prvom svjetskom ratu.

Svojim vrlinama odmaknula se od stereotipa i poslala poruku djevojkama diljem svijeta da žena ne mora biti samo dodatak za pokazivanje. Unatoč plemenitoj namjeri, film je ipak namijenjen starijima.

Filmska recenzija: Wonder Woman, igrani akcijski, 141 min

Petogodišnjacima ne trebaju prizori ubojstava otrovnim plinom, samoubojstva tabletom cijanida, smaknuća hicem u glavu! Također, Wonder Woman ubija bez ikakvog žaljenja, čije razloge odrasli mogu razumijeti ali djeca još ne.

Kod njih nasilje stvara osjećaja straha i anksioznosti, uspostavlja obrazac nasilnog ponašanja, te gubitak sposobnosti raspoznavanja dobrog i lošeg. U Wonder Woman posljedice nasilja nikada nisu toliko strašne (krvi skoro da nema) i zahvaljujući njemu junakinja postiže što želi.

Za djecu: 12+.

Za roditelje: Film se odmaknuo od stereotipa prikazivanja žene i time daje divnu poruku svim generacijama, a u njemu će mame naći dosta ženstvenih, a tate matcho elemenata zahvaljujući dobrom spoju drame, humora i akcije.

Nasilje: Budući se radi o filmu o Prvom svjetskom ratu, nasilja ima na pretek: ubija se otrovnim plinom, tabletom cijanida, strijelama, mačevima, puškama…

Zastrašujući prizori: Film je sterilizirano nasilan (uglavnom se ne vidi krv), a za djecu zastrašujućih prizora ima podosta – u jednom trenutku njemački časnik mrtvo hladno pištoljem puca kolegi u glavu!

Rječnik: Nema vulgarnog rječnika.

Seks: Priča se o tjelesnim užicima, a u jednoj sceni glavni muški lik je gol, ali genitalije se ne vide jer ih prekriva rukom.

Tempo: Dinamičan, pogotovo u akcijskim prizorima.

NIJE KIDS FRIENDLY!

Osvrt: Iva Brčić

Save

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *