Filmovi

Filmska recenzija: Patke za nemoguće zadatke

Patke za nemoguće zadatke, animirani avanturistički, 82 min. U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove.
Film “Patke za nemoguće zadatke” je rusko-američko-kineska animirana avantura o sukobu mandarina pataka s vojskom pridošlih divljih pataka. Djeca pačjih vođa se zaljubljuju, a pojavljuje se i misteriozna seksipilna žena koja želi uhvatiti jednu od njih.

Film je potpuno neuravnotežen – s jedne strane je slabom animacijom i jednostavnom radnjom primjeren mlađoj nezahtjevnoj djeci, no s druge je prošaran neprimjerenim seksualnim aluzijama. Roditelji također moraju brinuti o zaista nepotrebnom uvredljivom rječniku.

Film barem može poslužiti za razgovor s djecom o kulturološkim razlikama i mobbingu. Sinkroniziran je na hrvatski, a prikazuje se u 2D i 3D formatu.

Za djecu: 7+.

Za roditelje: Slaba animacija, razrada likova i režija roditeljima će teško plijeniti pažnju.

Nasilje: Nasilje je prisutno kroz slapstick gegove i borbe likova, ali i kroz mobbing.

Zastrašujući prizori: Nema ih.

Rječnik: Koriste se riječi kreten, idiot i glupan, nepotrebno potičući kod djece neprimjeren vokabular koji može povrijediti druge ali i njih same.

Seks: Naglašene su seksualne iluzije kroz stereotipne dijaloge i agresivni seksipil glavne negativke.

Tempo: Tempo je umjeren.

Osvrt: Iva Brčić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *