Filmska recenzija: LUIS I DRUŠTVO IZ SVEMIRA, animirani obiteljski, 85 min

U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove. “Luis i društvo iz svemira”, animirani obiteljski, 85 min

 LUIS I DRUŠTVO IZ SVEMIRA, animirani obiteljski, 85 min: KIDS FRIENDLY!

Luis je usamljeni i od samohranog oca zapostavljeni jedanaestogodišnjak, kojem se život potpuno promijeni sklapanjem prijateljstva s tri šašava vanzemaljca. Iako možda likovima podsjeća na ”Čudovišta iz ormara”, animirani film ”Luis i društvo iz svemira” daleko je od razine studija Pixar, čiji ”Izbavitelji 2” još uvijek igraju u kinima.

KIDS FRIENDLY: LUIS I DRUŠTVO IZ SVEMIRA, animirani obiteljski, 85 min

To ne znači da ne pruža dovoljno zabave, pogotovo najmlađima. Štoseva ima na pretek i dosta se temelje na slapstick gegovima i karikaturalnosti (briljiraju u scenama kad se vanzemaljci pretvaraju u ljude), te pokojoj igri riječima (vanzemaljci uporno Zemlju nazivaju Zmeljom).

”Luis i društvo iz svemira” može poslužiti za razgovor s djecom o obiteljskim vrijednostima, vršnjačkom nasilju i prihvaćanju različitosti, ali isto tako može podsjetiti roditelje da trebaju posvetiti više vremena svojim mališanima.

Za djecu: 4+.

Za roditelje: Kako se štosevi temelje na slapstick gegovima i karikaturalnosti (briljiraju u scenama kad se vanzemaljci pretvaraju u ljude) i roditeljima bi film mogao biti dovoljno zabavan.

Nasilje: Nasilje je minimalizirano, a kako ima vršnjačkog nasilja može poslužiti za razgovor o toj temi s djetetom.

Zastrašujući prizori: Najmlađima bi transformacija u čudovište pred kraj film mogla biti malo jeziva. Tu je i stalna prijetnja da će radi nebrige oca Luis završiti u domu za nezbrinutu djecu.

Rječnik: Primjeren za djecu.

Seks: Ima par nepotrebnih seksualnih konotacija

Tempo: Film je umjerenog tempa, što najmlađima omogućuje nesmetano praćenje.

Osvrt Tihoni Brčić, Najsretnija beba Hrvatska

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *