Goodtalking film i serija godine

Home / Kultura / Filmovi / Goodtalking film i serija godine
Goodtalking film i serija godine
Krajem godine članovi facebook filmske grupe GOODTALKING (za pristup grupi kliknite OVDJE ) biraju najbolji film i televizijsku seriju godine. Ove godine, spletom okolnosti, dva su filma dobila isti broj bodova. Imamo dva filma godine – filmsku priču o najbezobraznijem superjunaku zvanu “Deadpool” i kriminalističku dramu s mirisom vesterna “Hell or High Water”.

Deset najboljih izgleda ovako:
1. Deadpool
2. Hell or High Water
3. Noćne životinje (Nocturnal Animals)
4. Dolazak (Arrival)
5. Rogue One: Priča iz Ratova zvijezda
6. Dobri momci (Nice guys)
7. Greben spašenih (Hacksaw Ridge)
8. Hunt for the Wilderpeople
9. 10 Cloverfield Lane
10. ZootopiaPrvo mjesto podijelili su potpuno različiti filmovi.Superjunačka zafrkancija “Deadpool” ostvarila je dobre rezultate na kino blagajnama i nastavak je gotova stvar.

Za razliku od “Deadpoola”, “Hell or High Water” još uvijek nije stigao u domaće kino dvorane (vjerojatno i neće) – pisac ovih redaka nekoliko je puta pokušao dobiti informaciju kakva je sudbina filma u domaćim kinima.

Odgovor nikada dobio nisam no filmofilska znatiželja je (pre)velika i obzirom na rezultate glasanja mnogi su pogledali film. U deset najboljih nalazi se još jedan “mali” flm – “Hunt for the Wilderpeople” novozelandskog redatelja Taika Waititija.
 
Ostali naslovi su većini ljubitelja poznati uz napomenu da i “10 Cloverfield Lane” nikada nije stigao u domaća kina. Čast crtića obranila je šarmantna i zabavna “Zootopia”, povratak Gibsona također nije prošao nezapaženo a na listi su i “Rogue One” i “Dolazak” novi pogodak “Dennisa Villeuneuvea.

Visoku treću poziciju zauzeo je Tom Ford i “Noćne životinje” a za lakše filmske note zaduženi su Ryan Gosling i Russell Crowe u izvrsnoj akcijsko komediji “Dobri momci”. Eto to je izbor filmova za 2016 godinu a sada idemo pogledati najboljih pet serija prema Goodtalking članovima.

NAJBOLJE SERIJE 2016.

1. Stranger Things
2. Westworld
3. Kobna noć (The Night Of)
4. Vikings (sezona 4)
5. Narcos (sezon 2)

Posveta osamdesetima zvana “Stranger Things” najbolja je serija godine. “Stranger Things” podjednako obožavaju odrasli u osamdesetima, ali i nove,mlađe generacije. Serija je najugodnije televizijsko iznenađenje godine – malo je, vrlo malo serijofila koji su mogli predvidjeti toliku popularnost serije.

Na drugom mjestu je serija od koje su očekivanja bila ogromna. Većina ih se ispunila – “Westworld” je intrigantan televizijski proizvod o umjetnoj inteligenciji i ljudskoj prirodi. Na trećem mjestu još je jedna ovogodišnja HBO premijera – “Kobna noć”.
Priča o Nazu i njegovoj kobnoj noći u kojoj se budi pored mrtve djevojke preispituje američko sudstvo i zatvorski sustav, ali i rasne predrasude. Serija koju vrijedi gleadati i zbog izvrsneg nastupa Johna Turturra. 
Četvrto i peto mjesto zauzele su sezone dobro poznatih serija. “Vikinzi” i “Narcos” idu dalje i nakon ove godine unatoč kobnim sudbinama dosadašnjih glavnih junaka.

Jedno je sigurno – obzirom na ogroman broj kvalitetnih starih i novih serija za 2017 godinu birat ćemo 10 serija.

Eto to je izbor za ovu godinu. Svaki izbor pa i ovaj izazvat će razne komentare, odobravanja i negodovanja. Hvala svima na sudjelovanju u izboru i ostaje nam još da proglasimo dobitnike u nagradnoj igri koja je organizirana za sve koji su sudjelovali u glasanju.

1. nagrada: Blu Ray filma “U potazi za srećom” (The Pursuit of Happyness) osvojila je Samra Sušič
2. nagrada: Dvd filma “Mad Max: Fury Road” osvojio je Ivan Meštrović
3. nagrada: kino poster filma “Rogue One: Priča iz Ratova zvijezda” osvojio je Filip Zekić

Save

Save

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *