Filmska recenzija: Auti 3, animirani obiteljski, 109 min

Home / Kultura / Filmovi / Filmska recenzija: Auti 3, animirani obiteljski, 109 min
Filmska recenzija: Auti 3, animirani obiteljski, 109 min

U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove.

U trećem filmu megapopularnih Pixarovih ”Auta”, legendarnog Munjevitog Jurića nova generacija trkaćih automobila izbaci iz igre, pa uz pomoć mlade trenerice i starog mentora pokušava dokazati da mu je još uvijek mjesto na utrkama.

Dječaci su jedva dočekali ”Aute 3”, a i djevojčice su došle na svoje – glavnu ulogu ima i trenerica Klara Ramirez koja im šalje poruku o ustrajnosti i mogućnosti ostvarenja snova. Film progovara i o starenju, životnoj svrsi, prijateljstvu, sazrijevanju… plemenitim porukama koje lako mogu dodirnuti srca djece i roditelja.

Roditelji ne trebaju brinuti o rječniku, seksualnim aluzijama, kao ni nasilju kojeg ima samo u jednoj sceni, no trebaju se pripremiti na maniju za autićima. Igra samo (pristojno) sinkronizirana verzija u 2D-u i 3D-u, te u višeosjetilnom 4DX formatu koji djeci pruža poseban ugođaj kao da su na utrkama.

Za djecu: 4+.
Za roditelje: Legendarni studio Pixar i ovdje je dao materijala za roditelje – uz prekrasnu animaciju i atraktivnu režiju, film nudi i dirljivu priču o sazrijevanju i ulozi starijih u društvu.
Nasilje: Nasilje je prisutno u sceni derbija s razbijačkim vozilima, gdje se u jednom trenutku upotrijebi i motorna pila.
Zastrašujući prizori: Najmlađima bi neka razbijačka vozila na derbiju mogla biti strašna, kao i nesreća koju Jurić doživi na utrci.
Rječnik: Primjeren za djecu.
Seks: Nema seksualnih aluzija.
Tempo: Tempo varira od laganog u dramskim prizorima, do brzog kad god su utrke u pitanju.

Osvrt: Iva Brčić

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *