UHVATI FILM

UHVATI FILM

Uhvati film je međunarodni filmski festival kratkih filmova (do 30 minuta) koji tematizira pitanja invaliditeta. Zanimljivost ovog festivala je da u filmovima glume i/ili su autori upravo same osobe s invaliditetom. Festival je od samih početaka i osmišljen od osoba s invaliditetom.

Festival će predstaviti Denis Pilepić iz riječke udruge Spirit koja je organizator projekcija za Hrvatsku.

14390940_354812688194092_6361850572290850712_n

Jednom godišnje u partnerstvu s novosadskom organizacijom Parnas objavljuje se Natječaj i primaju novi filmovi od kojih žiri odabire afirmativne, originalne i kvalitetne koji se potom prikazuju široj publici u više od trideset gradova obje države. Festival se iz Rijeke proširio u više gradova u Hrvatskoj pa je Uhvati film do sad gostovao u Osijeku, Fužinama, Zagrebu, u srednjim i osnovnim školama i udrugama civilnoga društva. Projekcije se priređuju kroz platformu Klubtura kao i spontanim širenjem, van platforme, a ovo će biti premijerno prikazivanje u Karlovcu.
Projekcijama filmova na temu invaliditeta želi se doprinjeti boljem razumijevanju načina i kvalitete življenja općenito, ne samo u kontekstu invaliditeta, ali i potreba osoba s invaliditetom kako bi se na taj način omogućila bolja integracija u društvo. Autori filmova ili pojedini glumci su osobe s invaliditetom, pa Festival služi i kao poticaj i inspiracija drugim osobama s invaliditetom da se okušaju u filmskom stvaralaštvu ili na drugi način pokrenu vlastitu kreativnost.
Uhvati film razlikuje se od drugih festivala i po tome što se nakon svakog pogledanog filma otvara mogućnost komentiranja sadržaja ili izražavanja utisaka. Prezentacije Uhvati filma do sada su posjetile više od 30 gradova Hrvatske i Srbije (posredstvom novosadskih partnera).

Organizatori festivala tvrde kako se nakon gledanja s projekcije Uhvati filma ne izlazi se ravnodušan iz dvorane, niti se brzo zaboravljate viđeno. Slogan festivala je: Filmovi mijenjaju perspektivu!

Predstavjanje festivala Uhvati film organizira KA-MATRIX u okviru programa Infoshopa Karlovac Moment kulture uz potporu Ministarstva kulture RH.logo

Nadolazećeg ponedjeljka gostuje po prvi puta i u KARLOVCU !
Ako znate nekog iz Karlovca, skrenite mu pažnju da stiže dobar filmski program, Hvala!

Učitavanje mape...

Datum/Vrijeme
Datum(i) - 26.09.16.
16:00 - 19:00

Lokacija
Infoshop Karlovac

Kategorije


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *