Sabor čakavskog pjesništva

Home / Događaj / Sabor čakavskog pjesništva

Poštovani,

  u ime udruge Katedra Čakavskog sabora Žminj dostavljam Vam najavu i pozivnicu za ovogodišnji susret mladih čakavaca pod imenom Sabor čakavskog pjesništva.
Manifestacija je tradicionalna, a Katedra Žminj ishodište je Čakavskog sabora. Sabor pjesništva prilika je da se osnovnoškolce potakne na dijalektalno stvaranje.
Točnije, naša je manifestacija rezultat natječaja za dječje pjesničke radove na čakavskom dijalektu te za recitiranje čakavskih stihova. Suradnja s osnovnim školama širom Republike Hrvatske osnova je našeg rada, a Školska knjiga naš jedugogodišnji pokrovitelj.
Kulturni i pedagoški aspekt jednog ovakvog susreta je od velikog značaja u vremenima kad se govori o zavičajnosti u nastavi, a potporu svake godine imamo od jedinica regionalne i lokalne uprave jer je jedan od ciljeva rada Katedre ČS Žminj očuvanje nematerijalne kulturne baštine.
Nadamo se da ćete naći mjesta u Vašim programima za posjetiti Žminj i predstaviti mlade pjesnike i recitatore jer je svaka njihova rečenica jedna spona više između baštine i novog vijeka.
S poštovanjem,
 
 
za KČS Žminj 
Kristina Mijandrušić Ladavac, prof.

Save

Save

Save

Save

Učitavanje mape...

Datum/Vrijeme
Datum(i) - 12.05.17. - 13.05.17.
Cijeli dan

Lokacija
Žminj

Kategorije


Odgovori