Rdionica: Analiza rukopisa i terapija rukopisom

Home / Događaj / Rdionica: Analiza rukopisa i terapija rukopisom

Ovo je radionica na kojoj ćete naučiti iz rukopisa pročitati svoje (i tuđe) karakterne osobine, te dobiti alate da na jednostavan način, ciljanom promjenom rukopisa, pošaljete svojemu mozgu drugačije, željene impulse i tako reprogramiranjem uma “korigirate” problematične dijelove svoje osobnosti. 

 Analiza rukopisa i terapija rukopisom

Pokreti koje izvodimo rukom dok pišemo odražavaju ono što se događa u našemu mozgu, i baš kao što nas pokreti tijela odaju, tako nas odaje i rukopis, kojim se električni impulsi iz mozga, pokretima ruku prenose na papir.

Iz rukopisa, koji je odraz života u malome, moguće je primjerice iščitati razinu naše životne energije, strahove s kojima se borimo, ljutnju, sramežljivost ili nesigurnost; indirektno je moguće iščitati našu inteligenciju, sliku koju smo stvorili o sebi, svijetu i životu, naše ponašanje u socijalnom kontekstu, poslovnom okruženju, u emocionalnim donosima, seksualnosti; moguće je iščitati i naše talente, sposobnosti i vještine, i još puno toga.

 Analiza rukopisa i terapija rukopisom

No baš kao što iz rukopisa možemo puno doznati o sebi, tako spoznaje do kojih dolazimo grafološkom interpretacijom rukopisa možemo iskoristiti i za osobni razvoj. Naime vježbanjem drugačijeg rukopisa (to jest onih grafema koji predstavljaju osobinu koju želimo manifestirati), svojemu mozgu počinjemo odašiljati nove, željene impulse, i tako utječemo na stvaranje novih neuronskih veza u svome mozgu. Time ublažavamo neželjene karakterne osobine, i polako stvaramo nove, željene, koje povećavaju kvalitetu našeg života i podržavaju našu ekspanziju.

Analiza rukopisa i terapija rukopisom – na ovoj ćete radionici naučiti:

– Kako se temeljem podražaja iz okruženja oblikuje naša osobnost i kako naša osobnost određuje našu realnost,

– Kako je rukopis povezan s onime što se događa u našem mozgu, i kako iz rukopisa možemo prepoznati naše ponašanje u svakodnevnim situacijama

– Kako iz rukopisa konstruirati psihološki profil osobe: posebno ćemo obraditi grafološke simbole koji se vezuju uz različita područja života (razina energije, mentalni procesi, emocionalni aspekt, emocionalna zrelost i stabilnost, ego, osobna moć i doživljaj sebe, socijalne vještine, komunikacijske sposobnosti, talenti, sklonosti i vještine, problematična područja),

– Kako ciljanom promjenom rukopisa, i slanjem drugačije poruke svojemu mozgu možete utjecati na promjenu neželjenih karakternih osobina (reprogramiranje), te polako, korak po korak konstruirati upravo onakvu osobnost kakvu želite. Na radionici ćete dobiti niz konkretnih, vrlo jednostavnih alata za promjenu rukopisa koji će vam u tome pomoći.

 

Radionicu vodi mr.sc. Egli Ilić, grafološka analitičarka i jedina grafoterapeutkinja u Hrvatskoj, stoga su i znanja koja ćete na radionici dobiti jedinstvena, i ne možete ih dobiti na drugome mjestu u Hrvatskoj.

 

Ulaganje: 300 kuna po osobi

 

Prijave i informacije najkasnije do 7/11:  091 5566980, egliilic@gmail.com

 

Učitavanje mape...

Datum/Vrijeme
Datum(i) - 10.11.18.
10:00 - 14:00

Lokacija
Institut "Idemo"

Kategorije


Odgovori