RADIONICA Osvijesti, Osjeti, Otpusti

Home / Događaj / RADIONICA Osvijesti, Osjeti, Otpusti

RADIONICA

OSVIJESTI, OSJETI, OTPUSTI

NAUČITE OTPUSTITI SVOJE POTISNUTE EMOCIJE I ZAKORAČITE U ZONU MIRA, ZADOVOLJSTVA I TIJEKA U ŽIVOTU.

Često se pitamo zašto nikako ne možemo ostvariti svoje namjere, ciljeve, zašto nam se iznova događaju jedni te isti konflikti te zašto se uopće osjećamo tako kako se osjećamo?

Razlog leži u potisnutim emocionalnim kontrakcijama koje se nalaze u našem podsvjesnom umu. Emocionalne kontrakcije kreirali smo ponajprije u djetinjstvu uslijed traumatičnih iskustava, zanemarivanja, odbacivanja i zlostavljanja. U odrasloj dobi, kontrakcije mogu nastati uslijed iskustva neuspjeha, gubitka voljene osobe, bolesti i sl. One bazične kontrakcije preuzeli smo kao djeca iz obiteljskog polja, preko svojih roditelja ili ljudi koji su se u formativnoj fazi brinuli o nama.

Kroz život, potisnute emocionalne kontrakcije mogu se manifestirati na različite načine. Često su to emocije koje iskušavamo „okidanjem“ izvana, od strane druge osobe, situacije, događaja, a osjećamo ih kao tugu, strah, bijes, pohlepu, razočaranje, frustraciju, depresiju, itd. Kada čovjek dugi niz godina zanemaruje i nastavlja potiskivati svoje emocije ,vrlo često, može doći i do fizičkog oboljenja. Potisnute emocije često su uzrok nemogućnosti ostvarivanja ciljeva, one nam stvaraju krivi percepcijski filter koji uzrokuje „kratki spoj“ u komunikaciji te nas tako drže u poziciji patnje.

Da bismo se oslobodili potisnutih emocionalnih kontrakcija i došli u poziciju tijeka u životu, njih je potrebno na adekvatan način isprocesuirati. Nažalost, nitko nas u životu nije naučio kako propuštati emocionalne kontrakcije te smo modelirajući naše roditelje preuzeli model projiciranja, reaktivnog ponašanja i ne preuzimanja odgovornosti za naše emocije. Uz to, naš je UM razvio nebrojeno puno obrambenih mehanizama kako ne bismo osjetili bol koja se krije u podlozi kontrakcije te ih zatim, putem raznih mehanizama kontrole, nastojimo i dalje zadržati u nesvjesnom. Priroda kontrakcije je da se želi „uzemljiti“ te nam svaki puta kreira još bolnije iskustvo kako bismo je konačno primijetili i na adekvatan način isprocesuirali. Kada se emocionalna kontrakcija isprocesuira, u našem energetskom sustavu se oslobađa novi prostor u koji sada ulazi životna energija, naše raspoloženje i percepcija se mijenjaju te ulazimo u poziciju mira i zadovoljstva.

RADIONICA OSVIJESTI, OSJETI, OTPUSTI osmišljena je kako bi polaznici, uz pomoć voditelja, vježbali i ovladali procesom propuštanja emocionalnih kontrakcija. Svaki sudionik bira vlastiti problem koji želi rješiti, namjeru i cilj koji želi ostvariti. Radionica se odražava u grupi od minimalno 5, a maksimalno 15 polaznika te se na takav način stvara grupna energija koja pozitivno doprinosi samom procesu. Radionica se sastoji od 30 minuta uvodnog predavanja te 1-1,5h praktičnog rada.

                               „Val ne možemo zaustaviti, ali možemo načiti surfati na njemu“.

Datum održavanja: 08.01.2017., nedjelja, sa početkom u 17:00 sati , Kotizacija: 70 kn

Voditelj radionice: Janko Hanžić

Mjesto održavanja: Đorđićeva ulica 18/2, Zagreb, prostor LIFE SHIFT centra

Obavezna prijava na mail janko.hanzic@gmail.com
Učitavanje mape...

Datum/Vrijeme
Datum(i) - 08.01.17.
17:00 - 19:00

Lokacija
Prostor Life Shift centra

Kategorije


Odgovori