“Istrijanske pinci pod čerepnjon na ugnjišće”

Home / Događaj / “Istrijanske pinci pod čerepnjon na ugnjišće”

Manifestacija „Istrijanske pinci pod čerepnjon na ugnjišće“ organizira se petu godinu za redom u nedjelju, 9. travnja 2017. u Paladnjaki, nedaleko Žminja u „Agroturizmu Paladnjaki“.

Ova manifestacija podsjetit će nas na ne tako davna vremena kada je običaj pečenja pince imao veliku važnost prigodom slavljenja Uskrsa. Iako je još uvijek neizostavan dio uskršnjeg objeda, sve su rjeđa domaćinstva u kojima se peče domaća pinca na ognjišću. Svi posjetitelji moći će vidjeti što se jelo za Uskrs (uskrsni doručak). Vrijedne domaćice iz cijele Istre izložit će svoje pince i uskrsne kolače koje će se moći nakon degustirati. Kraj ognjišća domaćice će pokazati kako se nekad mijesila i pekla pinca, a svoje znanje će pokazat i posebni gosti koji će se po prvi puta okušati u pripremanju pince.
Svake godine u pripremanju pinci okušaju se i naši posebni gosti, a ove godine u pripremanju pinci okušat će se župan Istarske županije, Valter Flego, gradonačelnik grada Pazina Renato Krulčić te pročelnica Upravnog odjela za turizam IŽ Nada Prodan Mraković.

Na ovoj manifestaciji možete:
– naučiti kako ispeći pincu pod čeripnjon /besplatne radionice
– saznati kako ofarbati jaja na prirodan način
– dobiti recept za istrijansku pincu
– sudjelovati na turniru u pičenju jaja i osvojiti špaletu
– kupiti sve što vam treba za tradicionalni uskrsni doručak (špaletu, luk, jaja, pancetu, pince, kolače,…)
– pogledati najveću izložbu pinci, uskrsnih kolača i jaja iz cijele Istre
– uživati u domaćoj besedi i kanti

Dobrodošli!

Učitavanje mape...

Datum/Vrijeme
Datum(i) - 09.04.17.
14:00 - 21:00

Lokacija
Žminj

Kategorije


Odgovori