HUMANITARNI KONCERT FORCA “ISTRIJANA” ŽMINJ

Home / Događaj / HUMANITARNI KONCERT FORCA “ISTRIJANA” ŽMINJ

O KLUBU

Boćarski klub osoba s invaliditetom Istarske županije ‘Istrijana’ (BKOSIŽ ‘ISTRIJANA’), je dobrovoljna, nestranačka, neprofitno interesna sportska Udruga osoba s invaliditetom, upisana u registar udruga Republike Hrvatske, čiji se članovi/ice bave boćanjem za osobe s invaliditetom, a ujedno smo i najtrofejniji boćarski Klub osoba s invaliditetom u Hrvatskoj, sa osvojena 109 pehara/medalja za 1, 2 i 3 mjesta na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima od 2006. godine.

O BOĆANJU ZA OSOBE S INVALIDITETOM

Boćanje za osobe s invaliditetom dvoranski je jedini paraolimpijski sport kojim se mogu službeno – profesionalno ‘baviti’ isključivo osobe sa najtežom vrstom invaliditeta, odnosno sa 100% tjelesnim oštećenjem ruku i nogu. Boća se specijalnim kožnim boćama punjenim specijalnom smjesom/pijeskom (promjera cca 9 centimetara i težine cca 30 dkg).

Boćanje se dijeli na 4 paraolimpijske kategorije; – BC1 (boćari oboljeli od cerebralne paralize kojima boće priprema i dodaje asistent), – BC2 (boćari oboljeli od cerebralne paralize koji boćaju samostalno), – BC3 (boćari koji igraju sa specijalnim spravama i uz pomoć asistenta koji priprema boće i spravu), – BC4 (najzahtjevnija i najzastupljenija kategorija namijenjena boćarima svih vrsta invaliditeta (distrofija mišića, multipla skleroza, tetraplegija…) koji boćaju samostalno).

Postoji i ‘ne-paraolimpijska’ kategorija BC5, namijenjena osobama s invaliditetom, bez obzira na njihov stupanj i vrstu tjelesnog oštećenja.

Učitavanje mape...

Datum/Vrijeme
Datum(i) - 30.07.17.
20:00 - 23:30

Lokacija
ŽMINJ

Kategorije


Odgovori