Aikido za djecu Hrvatske

Home / Događaj / Aikido za djecu Hrvatske

Stvaramo bolji svijet aikidom!

Podržite djecu danas, ona će vas sutra

Susret Aikido za djecu Hrvatske dovodi sve škole aikida u Hrvatskoj na zajednički trening i prezentaciju vještine na Kineziološkom fakultetu 15. listopada, od 10 do 12 sati, a događaj je otvoren za javnost te prilika svim zainteresiranim građanima – odraslima i djeci da se upoznaju s aikidom.

Organizatori susreta su voditelji aikido klubova za djecu i odrasle u Zagrebu i kineziolozi s dugogodišnjim iskustvom, Vedran Rakinić i Marijan Kudrna. Uvodni govor održat će dekan i profesori fakulteta, a događaj će uveličati i veleposlanik Japana.

aikido-za-djecu-hrvatske-2015-6

Aikido je vještina koju mogu vježbati djeca svih uzrasta, a osim učinka na tjelesno zdravlje djeteta, ima neprocjenjivi učinak na mentalno zdravlje i kod djece osvještava mogućnosti kvalitetnijeg odnosa s drugima, potiče istraživanje rješavanja konfliktnih situacija primjenom miroljubivih aikido principa koji u svakodnevnom životu mogu pomoći sa svakodnevnim pritiscima odrastanja, školskih obaveza i okoline.

„Naša je želja da prezentiramo svima zainteresiranima dobrobiti aikida na mladog pojedinca, ali i na cijelo društvo i da pozovemo naše sugrađane da nam se pridruže na zajedničkom pokaznom treningu, na kojem će snage udružiti sve aikido škole u Hrvatskoj“, izjavio je Vedran Rakinić, voditelj aikido kluba Yoshinkan dojo.

Aikido je vještina nastala kao miroljubivi odgovor na sukobe za vrijeme Drugog svjetskog rata, a ti su se principi zadržali do danas. Želja osnivača aikida, Moriheia Ueshibe je bila da se kroz put vježbanja borilačke vještine svijetu pokaže jedan od učinkovitih načina kojima se pojedinac i društvo mogu nositi s gorućim problemima nasilja, netolerancije, mržnje, uništavanja okoliša te drugim negativnim tendencijama.

„Podržite nas, pogledajte kako izgleda dječji aikido trening, vježbajte s nama, pitajte nas sve što vas zanima i saznajte gdje u Hrvatskoj djeca mogu učiti aikido“, pozvao je građane da podrže susret Marijan Kudrna, osnivač Aikido društva Zagreb.

Facebook event

Dojmovi sa susreta Aikido za djecu Hrvatske 2015. godine:

http://www.aikidojo.hr/djeca-i-aikido/aikido-za-djecu-hrvatske-2015/aikido-za-djecu-hrvatske-2015-video/

Prvi susret Aikido za djecu Hrvatske 2014. godine:

http://aikidozg.com/aktivnosti/aikido-za-djecu-hrvatske-u-kuci-aikida-1099

Za sve informacije obratite se organizatorima:

Vedran Rakinić, 0918806622, vedraikido@gmail.com
Marijan Kudrna, 0914900008, manjo@aikidozg.com

Učitavanje mape...

Datum/Vrijeme
Datum(i) - 15.10.16.
10:00 - 12:00

Lokacija
Kineziološki fakultet

Kategorije


Odgovori