Egungun – kolektivni duh predaka

Koliko puta ste vidjeli djete i rekli isti otac  a karakterno je potpuno drugačiji  ili pak isti. Vidjet će te da se u obitelji neki mehanizmi ponašanja ponavljaju. Od predaka uvjek trebamo učiti i uzeti ono najbolje što su nam ostavili.

slavljenje predaka
Slavljenje predaka u Ifa filozofiji je vrlo bitno

Egungun – kolektivni duh predaka

Egungun- u Ifa filozofiji  predstavlja “kolektivan duh predaka ” Slavljenje predaka  u Ifa filozofiji  je vrlo bitno. Kada  slavimo naše pretke slavimo svoj život, jer da  nije njih  ne bi bilo niti nas .

Za sve naše predispozicije koje smo rođenjem dobili zaslužni su naši preci. Zaslužni su kako za naš izgled, DNK, fizički, umni i emocionalni kapacitet.
Zaslužni su oni i za neke druge stvari kao nedostatak ili pomanjkanje imuniteta, ovisnosti, sklonosti depresivnim raspoloženjima  ili pak oboljenjima.
slavljenje predaka
Kada slavimo naše pretke slavimo svoj život, jer da nije njih ne bi bilo niti nas

Koliko puta ste vidjeli dijete i rekli isti otac  a karakterno je potpuno drugačiji  ili pak isti. Vidjet će te da se u obitelji neki mehanizmi ponašanja ponavljaju.

Od predaka uvijek trebamo učiti i uzeti ono najbolje što su nam ostavili.  A kad pogledate malo sa strane ostavili su nam puno samo je pitanje dal’ to vidimo.
Oni  nas podsjećaju da  nikada nismo sami, i da su oni uvijek tu za nas ako ih zatrebamo.
Naravno ne zaboravite da je i te naše pretke netko odgojio. Tako da i taj dio  dobivamo u paketu.
Predaka se sjetimo  kada nam je teško, kada kuhamo po receptu naše bake.
Ljepše bi bilo da  predaka sjetimo češće  i da ih  slavimo jer time slavimo svoj život.

Valentina Štefanić

Duhovni učitelj, energoterapeut, Tarot majstor - učitelj, utemeljitelj i osnivač Festivala Alternative i Udruge Plava ptica +385 98 192 4294

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *