Visak i 10 tajni rada s viskom

Home / Duhovnost i mistika / Visak i 10 tajni rada s viskom

Moj prvi susret sa viskom i rad s njime bio je prilikom asistencije mojem prijatelju i na žalost danas pokojnom radiestezisti Branku Aleksanderu. On mi je dao prvi visak i poučio me kako da radim s njime, to je bio IZIS sa crvenim končićem. Jednom zgodom sam mu asistirala kada je radio potragu za vodom u Africi preko karte. Tom prilikom detektirao je pet lokaliteta koji mu nisu od ranije bili poznati.

Visak
Visak

Naknadno mu je dojavljeno da su među detektiranim izvorima vode i dva lokaliteta koji su bili poznati samo osobama koje su ga angažirale za to traženje. To je bilo prije nekih 14 godina.
Vrlo zanimljivo iskustvo.

Što je zapravo visak?

Visak je zapravo uređaj ili alat uz pomoć kojega komuniciramo sa našom podsvijesti. Odgovore na sva pitanja ima naša podsvijest. Kako su ljudi s vremenom prestali komunicirati sa svojom podsvijesti pronalazili su načine kako uspostaviti kontakt s njom.

Njegova prvobitna namjena bila je traženje štetnih zračenja u prostorima i zaštita.

Visak se kroz povijest primjenjuje od davnina. Točni počeci nisu poznati. Pronalaženi su u mnogim arheološkim nalazištima diljem svijeta na različitim lokalitetima, u pećinama i u ostacima drevnih građevina starih kultura, kako u Africi i Aziji tako i u Europi i obje Amerike.

Prije nego li govorim o njegovom nastanku, radije bih rekla nešto o radiesteziji i primjeni viska.

Radiestezija na žalost nije priznata kao znanost i to je tužno. To je drevna umješnost pronalaženja vode, minerala, kovina, i drugih elemenata i objekata koji imaju prirodno magnetsko, elektromagnetsko ili neko drugo nama nepoznato ili nedovoljno poznato energetsko djelovanje.

Indicije su da su se prije viska koristile rašlje, koje su vjerojatno bile samo drvene.

Kako se razvijao čovjek pa s njim i tehnologija, došlo je i do razvoja rašlji od drugih materijala, npr. raznih metala, a kasnije i do drugih oblika energetskih senzora.

Te su se rašlje koristile pri pronalaženju vode, metala, minerala, ali i za detekciju pozitivnih ili negativnih mjesta za gradnju doma, postavljanje postelje, podobnog plodnog tla, dobrog lovišta i drugog.

Visak se koristi za iste namjene, ali i za dijagnostiku pri liječenju i za liječenje. Visak se koristi i za traženje nestalih osoba, detekciju geopatogenog zračenja i geopatogenih zona, detekciju kristala, vode, hrane, i brojnih drugih elemenata kao i djelovanja pozitivnih ili negativnih energetskih polja.

Koje snage njišu visak?

Visak
Visak

Rad viska uvjetovan je sposobnošću osobe koja njima upravlja. Radiestezista odnosno «instrument» koristi visak koji je «kazaljka» koja očitava i pokazuje intenzitet energetskog polja traženog elementa ili određenog predmeta detekcije.

Način funkcioniranja viska i tumačenje njegovog kretanja individualno je određeno od svakog radiesteziste ponaosob. Bit stvari je da postoje dvije osnovne definicije odgovora: «dobro» i «loše», odnosno «pozitivno» i «negativno». Intenzitet reakcije viska definira količinu, udaljenost, dubinu, ili što se već traži.

Postoje istraživanja točnosti pri radu s viskom, pri kojima je utvrđeno da osobe koje imaju viši spiritualni potencijal i veću/višu razvijenost svijesti postižu veću preciznost u radu sa viskom.

Osobni potencijal duhovne osviještenosti pojedinačnog radiesteziste koji je jednak ili veći od 60% u odnosu na prosječnog čovjeka, progresivno se manifestira pri konačnoj točnosti detekcije traženoga.

Osobe sa prosječnim stupnjem duhovne osviještenosti uglavnom postižu niske ili čak uopće nikakve rezultate pri korištenju i primjeni viska. Dijelom radi nerazumijevanja principa rada, dijelom radi nedovoljnog osobnog duhovnog i energetskog potencijala.

Visak i 10 tajni rada s viskom

Što je važno rad s viskom?

Ključno je potpuno isključenje radiesteziste od bilo kakve sugestije okoline, drugih sudionika pri radu ili vlastite autosugestije pri radu sa viskom. Visak ne daje «željene» već stvarne odgovore. Koji nisu baš uvijek prihvatljivi mnogima kao činjenice. Vjerojatno jer nisu dovoljno «uljepšane» da bi bile «željene».

Pri radu s viskom odgovori su uvijek jednoznačni, i nema odgovora koji govori «Da, ali ipak..» ili «Ne, ali ipak…» Odgovori su izravni i jasni. DA ili NE. Bez «ali ipak…»

Kako zadati, postaviti pitanje visku? Ima li nekih pitanja koja se ne smiju postavljati (smrt, bolesti…)?

Pitanje mora biti jasno i precizno. Ne, nema nedopuštenih pitanja. No, jeste li sigurni da ste na svako od tih pitanja spremni čuti i prihvatiti stvarne jasne odgovore?

Tko sve može koristiti visak i kako se njime može služiti u svakodnevnom životu?

Teoretski svatko. No pitanje je kako će ga koristiti, i da li je spreman na posljedice eventualne pogrešne primjene odnosno pogrešnog razumijevanja odgovora.

Visak može biti različitih oblika. Koji je najidealniji?
Visak
Visak

Ovisi o namjeni. Izbor je individualan od osobe do osobe. Poznati su razni oblici viskova. U drevnom Egiptu koji je po mnogome ključan za razvoj i primjenu radiestezije.
Postoji nekoliko vrsta visaka, od kojih su poznatiji slijedeći:

KARNAK – za pronalaženje vode, minerala, metala, provjera hrane, dijagnostike i lječenje te detekcije i otklanjanja geopatogenih zona

IZIS – dijagnostika i liječenje

OZIRIS – za traženje i liječenje

Svaki visak je dobar visak, jer je najbitnija u stvari osoba koja njime radi i njeno stanje duhovne svijesti. A naravno i namjena viska.

Je li važno od kakvog je materijala visak?

Po meni, nije. Važnija je odgovornost, svjesnost i znanje osobe koja njime radi. Može biti načinjen od drva, plastike, metala, kristala, minerala, stakla.

Zašto se visak uvijek nosi uza se?

Da se ne izgubi. Hahahaha. Visak je vrlo korisno oruđe. I vrlo je osoban. Također je i vrlo osjetljiv. Pravi alat se uvijek nosi sa sobom.

Teško je vjerovati da običnim viskom možete detektirati ono za što suvremena medicina koristi puno sofisticiranije metode?
Visak
Visak

Suvremena medicina još uvijek može i pogriješiti. Visak ne. Mnogi radiestezisti spasili su živote brojnim ljudima, davajući im informaciju o tome da spavaju na mjestima koja obiluju štetnim zračenjima, te im dali informaciju da im se stvara karcinom u tijelu ili drugi oblici negativnih posljedica po organizam i zdravlje.

Visak služi za preventivnu detekciju zdravlja organizma, da ne bi došlo do posljedica, kada uskače klasična «suvremena» medicina. Jer klasična medicina ne uklanja uzroke, nego samo posljedice. Takozvana «alternativna» medicina je stara i mudra i vuče korijenje iz drevnih civilizacija i uvijek utječe na suzbijanje uzroka, a ne na sanaciju posljedica.

 

 Može li se s viskom odabrati “prava” hrana, kuća, auto, karijeru, partner..?

Da, u teoriji svakako. U praksi je to nešto zahtjevnije. Činjenica je da sve ovisi o svjesnosti pitatelja i onoga koji odgovara. Pitač ne mora uvijek tražiti samo ono što je za njega stvarno dobro, odnosno ne znači da je za njega dobro baš ono što traži. To na primjer, malo prije spomenuta «suvremena medicina» ne može.Visak,

Gdje je najbolje kupiti, nabaviti visak?

Samo u najboljim trgovinama… hahahaha
Šala …. najbolje je doći u kontakt sa osobom koja se bavi radiesteziom i ona će vam pomoći. Ma da, danas doista ima specijaliziranih trgovina u kojima možete nabaviti skoro sve vezano za altarnativu, pa i visak.

Moraju li se nakon upotrebe viska u hladnoj vodi oprati ruke?

I prije i poslije… Savjetujem i tuširanje cijelog tijela. Minimalno oprati i lice (glavu) i ruke.

Visak je maleni alat. Vrlo je osjetljiv.

Reagira na sve podražaje i daje uvijek točne odgovore. Energetska učinkovitost: daje maksimum bez vidljivog utroška energije. Otporan na zimu i toplinu.

Jedini problem je – ne svijetli i ne svira… Mada i to već tehnološki nije neizvedivo…

Save

Save

Save

Save

Save

Odgovori