Tarot i sudbina

Home / Duhovnost i mistika / Tarot i sudbina

Jedan od temeljnih zakona univerzuma je zakon uzroka i posljedice. Ne postoji posljedica bez svog uzroka a ni ti uzrok bez posljedice. Naravno da postoje i različiti nivoi uzročnosti.

Slobodna volja

Čovjeku je dana slobodna volja a time i odgovornost da sam određuje kada u koje vrijeme će povući potez. Međutim nije uvijek sve po planu ili možda jeste ali ga mi ne vidimo… Neke posljedice ne vidimo i ne osjetimo dok na žalost ne dođe do fizičke razine.
Kao i svi zakoni i principi univerzuma niti zakon uzroka i posljedice nije iznimka. Logično.
Naša slobodna volja je naša i nitko baš nitko nema prava utjecati na nju sem nas samih.
Međutim tu je opet zakon posljedice s kojom se moramo suočiti i li ti naše odgovornosti. Kada ubiremo plodove s drveta života našom slobodnom voljom moramo itekako znati, osjetiti dal je to što ubiremo sa strane Dobroga ili onog Zlog.

Kada osjetimo da nešto utječe na našu slobodnu volju, moramo znati poštujmo tog trenutka sebe i upitajmo se iz kojeg izvora dopire i s kojim motivom. Bilo bi nam sigurna sam lakše u životu da su nam posljedice uvijek lako vidljive ali kako je tako je.

Biti pošten prema tami u sebi je isto kao biti pošten prema svemu i svačemu. Naša će nas djela suditi kaže tarot . A onda ćemo morati podvući crtu i platiti cijenu.

Sudbina

tarot-i-sudbina2
Ono što danas posijemo sutra ćemo požnjeti stoga pomno birajmo sjeme i vrijeme a i namjeru.

Nije nam lako s našom slobodnom voljom. Posljedice dolaze kao sudbina.
Kaže se da je tarot znanje o sudbini.
Ono što danas posijemo sutra ćemo požnjeti stoga pomno birajmo sjeme i vrijeme a i namjeru.

Tarot potvrđuje da možemo utjecati na uzroke. Pomaže nam da sagledamo posljedice nekih uzroka ili da preveniramo prije nego bude kasno. Da provjerimo vrijeme, mjesto. Da vidimo dali će posljedice biti za nas slatke ili kisele. Tarot je velika mudrost i stoga nas potiče da tražimo kako bismo prepoznali plodove umjerenosti, da si osvježimo život i da možemo sa svojim odlukama normalno živjeti. Mudri preci nam kroz tarot govore da se plodovi u sredini krošnje Drveta života. Stoga pitajmo, tražimo otvorenog uma i čistog srca i dobit će ćemo. Jer što se s ljubavlju traži to se i dobiva. Budimo krojači svoje sudbine. Ne dopustimo da netko ili nešto upravlja našim vremenom, našim odlukama.

Odgovori