Reiki Usui Shiki Ryoho – iscjeljujuća mudrost srca

Home / Duhovnost i mistika / Reiki Usui Shiki Ryoho – iscjeljujuća mudrost srca

Reiki je način života, put srca. Univerzalna  životna energija i u potpunosti neuvjetovana ljubav, sklad primanja i davanja.

reiki-mikao-usui
Dr. Mikao Usui

Iscjeljujuća mudrost srca

Reiki je drevna iscjeljujuća mudrost srca, ponovo otkrivena u tibetanskim sutrama i ponovo oživljena od strane Dr. Usuia sredinom devetnaestog stoljeća.

On je način života, put srca. Univerzalna  životna energija i u potpunosti neuvjetovana ljubav, sklad primanja i davanja.

reiki-5
Reiki tretman polaganjem ruku

Reiki je energija Svjetlosti i Ljubavi, radost našeg duha i pokretljivost našeg uma. Jednostavnim riječima Reiki je Život.

Kao sasvim bezuvjetna životna energija koja od nas ne traži ništa i ne očekuje ništa. Tako jednostavno i bezuvjetno daje sve ono sto znači život, a to je Svjetlost i ljubav.

Reiki, neuvjetovana ljubav

Reiki nema uvjetovanih pravila, on nije tehnika. Ne lječi, već iscjeljuje. Vrlo je fina energija  koja tiho, jednostavno, nenametljivo, nježno i bezuvjetno širi našu ljubav i povećava  naše životne potencijale. Na nas djeluje kao koncentrat ljijepih riječi, razumjevanje, bliskost, nježnost, pažnja, mir, suosjećanje, zaštićenost, opuštenost, sreća…u jednom… i tako podsjeća na sve ono što u svom u životu što prepoznajemo kao ljubav, sklad.

reiki-3
Reiki na nas djeluje kao koncentrat ljijepih riječi, razumjevanje, bliskost, nježnost, pažnja, mir, suosjećanje, zaštićenost, opuštenost, sreća

Primajući takvu nježnu i bezuvjetnu ljubav, svatko od nas, svojim izborom, upravo i postaje ljubav, te dajući drugima “sebe” pokreće beskonačnu, nježnu simfoniju prirodnog sklada.

Reiki nije ni religija niti vjeroispovjest. Sasvim jednostavan i bezuvjetan, on ne traži vjerovanje. On se ne koristi on se živi, osjeća, daje i prima. U njega se ne mora da bi djelovao. Upravo svatko može njegovo djelovanje osjetiti na fizičkoj razini.

Može ga  upraznjavati svaki čovjek, a to uključuje i vrlo malu djecu te ljude u poznim godinama.
Njime se mogu iscjeljivati životinje i biljke također.

Prirodna latentna energija

Reiki je sasvim prirodna, ali latentna energija koju imaju svi ljudi po rođenju. Reiki energija se aktivira postupkom koji se naziva inicijacija. Primanjem inicijacije od strane Majstora učitelja, svaka osoba biva osposobljena za kanaliziranje Univerzalne životne energije. reiki139Postupkom inicijacije Majstor učitelj Reiki-a provodi usklađivanje frekvencije energije osobe i univerzalne energije oko nas i time omogućava njeno kanaliziranje i primjenu.

Primjena i kanaliziranje Reiki energije dijeli se na četiri stupnja. Svaki viši stupanj omogućava usklađivanje sa višom frekvencijom, pa tako i samim time omogućava veću primjenu i kanaliziranje, što ubrzava osobni rast na svim razinama te iscjeljenje … tako otvara nove mogućnosti i potencijale svake osobe.

Odgovori