Reiki energija i kućni ljubimci – 3 dio

Home / Duhovnost i mistika / Reiki energija i kućni ljubimci – 3 dio

Osim kućnih ljubimaca – maca, pasa, zamoraca i ribica, srela sam se s nekim šumskim, a i nekim egzotičnim životinjama.

Reiki-kucni-ljubimci
Foto: Angels centar Zagreb,Reiki i mačak Štef

Jednom prilikom smo kroz staklo u pet centru prijateljica i ja tretirale iguane – čudnih lica i neobičnih očiju, ali i taj čudan izgled ima svoju ljepotu… Iguane su bile dvije, baš kao i nas dvije,  pa je svaka krenula slati Reiki jednoj. Iguana s  kojom je radila moja prijateljica bila je vidljivo nervozna, lupila je repom o staklo nekoliko puta i uplašila prijateljicu.

Predložila sam da se zamijenimo i probamo opet. Palo mi je na pamet da i životinje mogu osjećati razliku u pošiljatelju energije – baš kao i ljudi!

Reiki je neutralan, ali mi kao kanali imamo svoje posebnosti – s nekim se ljudima više, a nekim manje slažemo.
„Zašto tako ne bi bilo i sa životinjama“, pomislila sam. Nevjerojatno – iguana je od mene prihvatila i primila iscjeljenje. Imala je problema s probavom.

Jako slatka zgoda dogodila se jedne godine na ljetovanju. Rekli su mi da u dvorištima ima dosta ježeva, ali zapravo nisam očekivala da ću jednoga sresti u neposrednoj blizini. Hodala sam prema zadnjem dijelu dvorišta kad se iz trave začulo šuškanje.»

Ubrzo je iz trave glavu promolilo preslatko bodljikavo stvorenje, pogledalo me mudrim malim okicama i pojurilo koliko su ga noge nosile! Nisam znala da ježić može biti tako brz!

Ovo je bio moj prvi susret s tom vrstom pa sam ga željela malo produžiti – ispružila sam raširene dlanove prema njemu i pustila da Reiki teče…

Reiki -kucni-ljubimci
Foto: Angels centar Zagreb, Reiki i mačak Tom

Ježić je zastao počeo žmirkati i njuškati, ali više nije bježao. Stajao je na metar i pol od mene proučavajući energiju i drugo biće, a onda je polako krenuo udesno, radeći veliki krug i promatrajući me sakriven u travi.

Cijelo to vrijeme sam bila nepomična, sa uzdignutim dlanovima iz kojih sam mu slala svjetlost i ljubav.

Onda je malo biće zaključilo da mu od mene ne prijeti opasnost pa se polako dogegao do mene, stao mi kraj noge i onjušio me. Zaključak je bio: «OK si!

Nakon toga medenko se lagano gegajući uputio prema svom zamišljenom cilju, a ja sam odjurila u kuću i bez daha pričala svoju divnu pustolovinu.

Sve ovo nije trajalo više od pet minuta, ali meni je bilo nezaboravno!

I još jedan dokaz kako ljubav i dobra vibracija ne poznaje nikakve prepreke – pa ni između dvije tako različite vrste.

Ponekad mi se čini da s ljudima dolazi do nesporazuma upravo zbog riječi – nije li Bog prema predaji poslao razne jezike na Zemlju da nas posvađa i kazni zbog kule Babilonske?

Sa životinjama tog nerazumijevanja nema – oni nepogrešivo čitaju ono što zračimo (ono što jesmo) i ne daju se zavarati!

Zato ih toliko i volim!

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Odgovori