Popularne masaže s istoka

Home / Duhovnost i mistika / Popularne masaže s istoka

Danas je Shiatzu spoj tradicionalne masaže, te suvremenih zapadnjačkih metoda rada na tijelu. Masaža obično uključuje čitavo tijelo koje se tretira blagom terapijom dodira – pritiskom prstima i dlanom.

Shiatsu-1
Cilj je pronaći mjesta na tijelu s blokiranim protokom energije ili pak, energetskih ˝rupa˝.

Shiatzu

On je najpoznatiji dio tradicionalne japanske medicine. Znači «pritisak prstima». Prstima se pritišću akupunkturne točke i kanali.

Danas je Shiatzu spoj tradicionalne masaže, te suvremenih zapadnjačkih metoda rada na tijelu. Masaža obično uključuje čitavo tijelo koje se tretira blagom terapijom dodira – pritiskom prstima i dlanom. Koriste se i istezanja, suptilni dodiri.

Cilj je pronaći mjesta na tijelu s blokiranim protokom energije ili pak, energetskih ˝rupa˝. Potom osloboditi blokiranju životnu energiju i «zakrpati» rupe na auri. Tretmani mogu biti preventivni.

No, najčešće se preporučuje za ublažavanje stresa i napetosti, umirenje živčanog sistema, povećanje vitalnosti i zdravlja, kao i za sprečavanje bolnih stanja leđa i glavobolje. Shiatsu je najpoznatiji su po svojoj opuštajućoj i smirujućoj djelovanju.

Tradicionalne kineske masaže

Akupresura

masaža
Ova kineska masaža stara je preko 2000 godina. Cilj je ove masaže uravnotežiti yin i yang snage tako da životna energija može slobodno protjecati tijelom.

Akupresura se sastoji u pritiskanju točaka na tijelu kako bi se izijenio unutrašnji protok životne snage ili energije nazvane chi (či). Životnu energiju se jača, umiruje ili uklanjaju prepreke za njezin protok.

Tui na

Ova kineska masaža stara je preko 2000 godina. Cilj je ove masaže uravnotežiti yin i yang snage tako da životna energija može slobodno protjecati tijelom. Maser kombinira akupresuru i masažne tehnike. Koristi se pritiskanjem, lupkanjem, pljeskanjem i trljanjem čime razbija blokade u protoku energije. Osobito je učinkovita za poboljšanje cirkulacije.

Cupping terapija

Drevna vrsta kineske masaže u kojoj se maser koristi šalicama kako bi otvorio put tjelesnim “akupunkturnim meridijanima” i tako izazvao revitalizaciju cijelog tijela.

wellness, Tai masaža
Tai masaža

Tai masaža

Ova masaža kombinacija nježnih pokreta, ritmičke akupresure, pritiska i strečinga. Izvodi  se bez ulja, pomoću ruku i laktova, koristeći pritom težinu cijelog tijela. Otklanja energetske blokade, potiče cirkulaciju krvi i razmjenu tvari, a povećava se i elastičnost tijela. Ne  preporučuje se iko imate problema sa srcem ili kralježnicom.

Refleksoterapija

Porijeklom dolazi iz drevnog Egipta I tradicija s Istoka. Ova drevna masaža refleksnih zona I točaka na stopalima učinkovito relaksira osobu, uspostavljajući nesmetan protok životne energije u cijelom tijelu poremećen stresnim načinom života.

um-duh-tijelo-iss

 

Odgovori