Otvaranja u Tarotu 2/3

Home / Duhovnost i mistika / Otvaranja u Tarotu 2/3

U serijalu “otvaranja u Tarotu” donosimo još četiri zanimljiva načina otvaranja karata.

Ovaranje u Tarotu  – “Romska” metoda

Ovo je još jedna od uobičajenih popularnih tehnika otvaranja tarota. Može se primjeniti i u nekim drugim vrsta devinacija. romsko otvaranje u TarotuOtvara se dvadeset i jedna karta, od čega prve tri označavju svijest i svjesnost pojedinca, slijedeće tri okolinu i odnose, naredne treće tri označavaju nade, strahove i želje, četvrte tri karte označavaju nade pitača, peti niz od tri karte definira sudbinu pitača i tajne utjecaje, šesti niz od tri karte označava ono što će se dogoditii u bliskoj budućnosti  od dva do tri tjedna , a posljednji sedmi  niz predstavlja ono što će se dogoditi u vremenu raspona od četri mjeseca do pola godine.

Ovaranje u Tarotu  – metoda “Cijele osobe”

U ovoj metodi koristimo se samo Velikom arkanom. Ova metoda nam  omogućava mnogo da stvorimo sliku o sebi ili da stvorimo sliku o osobi za koju  pitamo .Mnogi majstori je koriste ne samo kao metodu proricanja nego i kao metodu opuštanja i uvod u meditaciju, jer pomoću nje možemo dobiti odgovore što trebamo promjeniti ,ispraviti u svom životu .

Otvaranja u Tarotu metoda cijele osobePri čitanju uz pomoć ove metode potrebno je stvoriti cjelovitu priču koju karte govore te obratiti pažnju na međuodnose između tih karata,odnosno aspekta našeg života.

Upamtite da pitač nikada ne traži i da vi nikada ne dajete svoje mišljenje već čitate kate i dajete savjet. CIjenite simbole tarota jer one će vam mnogo toga moći otkriti i o vam i o situaciji u kojoj se vi ili pitač nalazi.

 ovaranje u Tarotu metoda 3 karteOvaranje u Tarotu  – metoda “Tri karte”

Ova tehnika kao i sve na sebi svojstven način su jako interesantne imamo samo tri karte, a u njima možemo vidjeti pitačevu prošlost sadašnjost i budućnost.

Međutim imaj te na umu da ova drevna umještost  čitanja karata ovisi ne samo o suhom znanju čitača i njegovoj intuiciji koja je zapravo nit vodilja u čitanju, nego i pravilno postavljeno pitanje jer u pitanju je sadržan i odgovor.

Slike samog tarota govore čitaču jer on je kanal  doista puno. Osoba koja čita ima veliku odgovornost.

Tarot nikada ne daje samo tako konačne odgovore jer su  nam Bog ,Univerzum ,ili Priroda dali nešto što se zove slobodna volja. Tarot vam zapravo daje najbolje moguće savjete i vrjedno ih je poslušati i naravno vidjeti svaku kartu.

Prva karta predstavlja prošlost.

Druga predstavlja sadašnjost pitača.

Treća karta predstavlja budućnost osobe koja postavlja pitanje.

Ovaranje u Tarotu  – metoda “Potkove”

 ovaranje u Tarotu metoda potkovaOva je metoda  u kojoj  se koristi sedam karata koje se  raspoređuju u  obliku potkove i to s ljeva na desno.  Ovo je jako dobra metoda, pogotovo ako želimo saznati odgovor na pitanje koji put trebamo izabrati u budućnosti.

Prva karta govori o prošlosti,

Druga karta govori o sadašnjost,

Treća karta nagovještava razvoj događaja u budućnosti.

Četvrta je karta oznaka najboljeg puta koji treba odabrati,

Peta karta označava utjecaj drugih ljudi na naše pitanje.

Šesta karta označava prepreke koje bi trebali zaobići na našem putu ka uspješnom ishodu.

Sedma je karta konačni odgovor na pitanje.

Pročitajte više:

Otvaranja u tarotu 1

Otvarnja u tarotu 3

 

Odgovori