Načela Reiki-a koja podržavaju iscjeljivanje i rast

Home / Duhovnost i mistika / Načela Reiki-a koja podržavaju iscjeljivanje i rast

Početkom prošlog stoljeća  Dr. Usui je stekao iskustvo kako svojim pacijentima, osim davanja Reiki-a (iscjeljujuće energije)  mora pokazati i određeno duhovno držanje, kako bi proces iscjeljivanja bio trajno podržavan. 

To životno držanje izložio je kroz pet načela, životnih mudrosti koje su bitne kako bi Univerzalna životna energija, Reiki pomogla pri željenim promjenama, iscjeljivanju i rastu.

Reiki nije religija niti vjeroispovjest. Sasvim je jednostavan i bezuvjetan, ne traži vjerovanje da bi djelovao. Upravo zato svatko ga može i osjetiti.

Kako bi proces iscjeljianja bio trajan i maksimalno djelotvoran, bitno je preispitati svoja životna uvjerenja s kojima živimo svaki dan. Upravo su ona najčešće uzrok teških životnih okolnosti – izbora; neuspjelih iscjeljivanja, poremećaja i bolesti.

5 načela Reiki-a koja podržavaju iscjeljivanje i rast

Upravo se danas nemoj ljutiti

U ljutnji nema ništa pogrešnog, no ona upućuje na to da se pokušava plivati suprotno prirodnom tijeku događaja. Kada ljutnja pokuca na naša vrata najbolje je taj osjećaj priznati i promatrati. Čineći to, ona se razrješava  – zauvjek. Kada je jednamput prekinuta identifikacija s našim emocijama, plamen je ugašen!  Koji plamen izabitete gasiti?

Upravo danas nemoj brinuti

Držimo da smo odvojeni od cjeline da bismo dosegli neku vrstu posebnosti – upravo zato jer ništa drugo ne možemo osjetiti. Brinemo o tome da bi se stvari mogle početi razvijati u drugom smjeru od onog kojeg ocekujemo, pri čemu imamo na umu samo vlastitu korist.  Temelj naših briga  i tjeskoba je upravo strah od jedne jedine stvari u našem postojanju u koju doista možemo biti sigurni: od promjene.

Skloni smo tome da ostatak života kao i druge ljude promatramo kao suparnike ili čak neprijatelje, umjesto da ih vidimo kao sestre i braću na zajedničkom putu.  Pri tome zaboravljamo da je Univerzum jedan i jedino naš ego sve rastavlja na dijelove.

Budi ljubazan prema svakom živom biću

U svemu postojećem ne postoji nikakve hijararhije – osim onih koje su stvorili ljudi. Rezultat tome je i uništavanje okoliša, globalno zagrijavanje zemljine atmosfere, ratovi koji nemaju kraja. Popis možemo nastaviti dalje i nekome slomiti srce!  Ako sve što nas okružuje pogledamo srcem ispunjenim ljubavlju svijet će se ponovo preobraziti u čudesnu zemlju od koje zastaje dah, a koju nosi ljubav.

Zarađuj pošteno

Naš ego je taj koji vjeruje da do koristi može doći nepoštenjem. Odvojen od cjeline on pokušava manipulirati stvarima u svoju korist, ili možda čak na štetu drugih.  Dualitet ili iluzija da se taj način života mora živjeti, traži svoj danak.

Kada pak jedamput percipiramo onog drugog s najvećim intenzitetom, rastvaraju se umišljene granice i ono što peostaje je da samog sebe vidimo u ogledalu drugoga.

Poštenje dakle nije nikakva vrijednost usmjerena prema van, nego unutarnje stanje, ljubvi i srdačnosti.  Ako poštenje proizlazi samo iz straha ili osjećaja krivnje tada je ono apsolutno bezvrijedno i ne predstavlja nikakvu kvalietu po sebi.

Svi znamo kako je teško vidjeti svako iskustvo uvjek novim očima i koliko su magični i vječni trenuci kada to jednom slučajno učinimo. Kada našu okolinu budemo svjesno poštovali – počevši od našeg partnera pa do najmanje vlati trave na koju svaki dan stajemo – moći ćemo ponovo pronaći naše vlastito mjesto u čudesnoj bajci života. Takozvano dobro i zlo priutno je u svemu.

reiki tecaj -
Reiki je put srca, snažan saveznik uma, duha i tijela, često postaje način života.

 

Načela ili principi Reiki – a mnogo su više od naučenog “pristojnog” ponašanja ili pojma biti “dobar čovjek”.  Njihovo razumjevanje treba biti duboko, tada i iscjeljivanje Reiki energijom daje bolje rezultate.

Biti zdrav, radostan, svjesan, kreativan, čestit i odgovoran, voljeti i biti voljen, primati i davati bez ograničenja je želja svakog.  Upravo to najviše vrednujemo i  tražimo kod drugih no za to se ipak treba malo potruditi, počevši od sebe i svoje istine.

Kada ste spremi na svoju istinu u svojoj prirodnosti, širini i tišini,  koja je u odnosu na Univerzum (ne u odnosu na ego), spremni ste za prirodno; iscljeljivanje, regeneraciju, rast – za Reiki tečaj i promjenu (na bolje).

 

Izvor: Reiki – sistem prirodnog iscjeljivanja

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Odgovori