Mentalne slike

Home / Duhovnost i mistika / Mentalne slike

Upotreba mentalnih slika u svrhu poboljšanja kvalitete te života i zdravlja stara je koliko i čovjekova mašta. Mada je čini se nedovoljno popularna tehnika ona je uvijek prisutna.

Mentalne slike

Upotrebu mentalnih slika ili vizualizsciju su stari šamani  koristili skoro svakodnevno. Srećom povoljni učinci vizualizacije i mentalnih slika ponovo se otkrivaju i počinju cijeniti u novije vrijeme.

kreativna-vizualizacije

Hipokrat, Aristotel, Galan i Asclepias bili su veliki zagovornici vještine maštanja, kao sastavni dio holističkog pristupa koji se skrbi za tijelo, um, duh te za naše cijelo biće u cjelini.

Vizualizacija

Vizualizacija ili mašta je misaoni proces koji pobuđuje unutarnje mentalne slike često potiču sva osjetila vida, te sluha, mirisa, dodira, okusa, položaja tijela i pokreta.

Vježbu možete raditi sami ili uz pomoć praktičara. Najpovoljniji učinak i prednost jest činjenica da osoba koja se jednom nauči služiti ovom tehnikom, može redovito rabiti i tako iskusiti velike dobrobiti.

Doslovno, nebo je granica budući da mašta kod većine ljudi nema granica.

kreativna-vizualizacija1
Utjecaj na slike u umu ili njihovo mijenjane u pozitivno mijenja naša očekivanja i doživljaj bolesti ili invalidnosti koje možda trpimo, što je jedan od najvažnijih razloga zbog kojih je vizualizacija snažno sredstvo za mijenjanja tejka i rezultata bolesti a i ne samo bolesti već i ciljeva koje želite ostvariti. Pozitivne predodžbe koje doživljavamo mogu imati snažan i bitan utjecaj na naše fizičko tijelo, sve do tkiva, pa čak i pojedinih stanica.

Cijenite svoju maštu ona vas doista može dovesti do neslućenih visina!

Odgovori