Kreativna vizualizacija

Home / Duhovnost i mistika / Kreativna vizualizacija

Svaki trenutak vašeg života beskrajno je vrijedan i kreativan a Univerzum je tako beskrajno bogat darežljiv i izdašan. Potrebno je iznijeti dovoljno jasan zahtjev, i sve što vam srce želi može se ostvariti.

Što je zapravo kreativna vizualizacija

Svaki dan kreiramo, nema ničeg novog u tome. Kreativna vizualizacija je tehnika korištenja naše mašte. Svjesno trenirati ovu tehniku je vrlo vrijedno. Maštati može svako i svašta međutim kada svoju maštu koristimo kao alat e u tom smo trenutku pravi majstori.

U ovoj tehnici koristimo imaginaciju, te time stvaramo mentalnu sliku. Kada svojom koncentracijom stvorite mentalnu sliku u stanju duboke opuštenosti (budite uporni dok ne dobijete ono što ste zamislili).

kreativna-vizualizacija
Vaš cilj može biti s bilo kojeg nivoa. Vizualizirati možete doista sve što želite. Samo trebate biti uporni. Možete vizualizirati novi stan, bolje odnose, novi posao, možete vizualizirati svoj uspjeh na
ispitu. Nebo je granica….

Vježba vizualizacije

Postoji mnogo tehnika vizualizacija i puno raznih vježbi, evo jedne. Uzmimo npr. da imate poteškoće s određenom osobom u komunikaciji i željeli bi ostvariti s tom osobom što bolji odnos i bolju komunikaciju.
Dovedite sebe u duboko meditativno stanje. Zatim u miru zamislite da ste vi ta osoba i komunicirajte na posve otvoren, pošten način. Neka ova komunikacija bude puna svjetlosti i harmonije.

Koristite ovu vježbu što češće 2 do 3 puta dnevno ili onoliko koliko vam treba ili paše.

Ako ste iskreni u svojoj namjeri i da poboljšate komunikaciju s osobom N.N. vidjet će te da će se ta komunikacija poboljšati. Rezultati ove vježbe u tom slučaju bit će više nego djelotvorni. Koristiti ovu vježbu možete i za drugačije primjere.

Da bi koristili vježbe kreativne vizualizacije nije potrebno predznanje. Nije vam potrebna “vjera “ili vjerovanje u metafizičke sposobnosti. Jedina sila koja je ovdje bitna je istina, vjera u samog sebe i da ste u skladu s onim što želite promijenit.
Sretno!

Odgovori