7 djelotvornih načina uklanjanja negativnih energija iz prostora

Home / Duhovnost i mistika / 7 djelotvornih načina uklanjanja negativnih energija iz prostora

Negativna energija prostora vas doslovno može učiniti bolesnima. Posebno ako je ona vaša svakodnevica energetsko čišćenje prostora je izuzetno važno.  Zašto? Energetski, sve što se događa u kući ili zgradi u kojoj stanujete – misli, akcije i emocije – zadržava se u vašem životnom prostoru.

Energije koje su se zadržale u prostoru mogu biti naše osobne, naših ukućana ali i gostiju. Uznemirujuće energije (neželjene osobe, entiteti ) se mogu zadržati i poremetiti skladnu ravnotežu svakog doma i naravno nas samih. Stoga je važno energetski čistiti prostor.

Kada ki ili chi energije u vašem domu ili na radnom mjestu ne teku kako treba vrlo lako se pojavljuje depresija, izbijaju svađe, postajete bolesniji – pada imunitet, u najboljem slučaju osjetit ćete nedostatak motivacije, različite napetosti, a često i financijske gubitke.

Vrlo je važno da se u našem domu osjećamo ugodno. To je mjesto gdje se regeneriramo, odmaramo i zabavljamo, nerijetko čak i radimo. On treba biti izvor ugode i sreće.

 

Čiščenje prostora – teška  i ustajala energija prostora

Ako je energija u vašem domu teška, ustajala ili kaotična prvo što bi trebalo je dobro očistiti fizički. Napraviti pošteno ono što zovemo “veliko spremanje”. Bacite sve nakupljene beskorisne stvari, korisne koje vas zatrpavaju podijelite prijateljima.

Ako živite u zgradi ili slično, dijelite svoj životni prostor s drugim stanarima dogovorno s njima odredite mjesto gdje možete odlagati takve stvari u svrhu razmjene. Tada ih niste bacili, jer možda će nekome koristiti. Naravno možete “višak” dati i u neku ustanovu kao dar, doprinos ili pomoć. Osim toga “davanje” je jako bitan energetski proces.

Nakon toga detaljno očistite svaki kut u kući. Ispod svakog dijela namještaja posebno onog koji dugo stoji na istome mjestu. Što je vaš dom čišći i uredniji imat će te bolji život u njemu.

Ako je energija u vašem domu i nakon takvog spremanja loša (ne osjećate se ugodno) mudro je nastaviti čišćenje prostora jednim od postupaka. Svi su načini vrlo moćni a najbolji je upravo onaj način koji vam je najbliži. Taj je za vas najdjelotvorniji.

Navesti ću nekoliko snažnih i najčešćih načina uklanjanja negativne energije iz doma ili ureda (ako je to moguće).

Čišćenje prostora pozivanjem Anđela i Arhanđela

Čišćenje prostora Reiki energijom
“Reiki”

Pozovite vašeg Anđela čuvara i Arhanđele Mihaela, Rafaela, Uriela i Gabriela. Zamolite ih da zajedničkim djelovanjem preuzmu na sebe sve energije i entitete koji su suprotne vašem zdravlju, obiteljskom skladu, najvišem dobru. Navedite sve što želite da u vašem životu funkcionira. Zamolite da vaš životni prostor ispune energijom ljubavi i Svjetlosti zaštite na svim razinama i u potpunosti te budite u dopuštanju da se to i dogodi, jer oni neće napraviti ništa protiv vaše vlastite volje. Dakle zamolite iz srca i zahvalite na učinjenom.

Zahvala je važna upravo koliko i samo čišćenje, pa zahvalite iz srca.

Čišćenje prostora Reiki simbolima

Reiki simboli mogu se koristiti za čišćenje prostora ali i zaštitu od neovlaštenog pristupa.

Ovaj način čišćenja je vrlo snažan i ne preporučujem ga osobi koja ne vlada Reiki energijom ali možete zatražiti pomoć stručnjaka.

Ako ste upoznati i vladate Reiki energijom postupak znate, pa samo podsjećam da koristite sve svoje znanje!

Čišćenje prostora tamjanom

Čišćenje prostora tamjanom
Ugljen i tamjan

Za vrlo moćno čišćenje koristite zrnca tamjana i poseban ugljen da ga spali. Ovaj ugljen nije bilo kakav, ima plitku udubinu za tamjan koji je u obliku smole.

Postavite tamjan u udubljenja, upalite i čekajte da se dim tiho zatalasa.

U stanju svoje čiste namjere prođite iz sobe u sobu noseći nezapaljivu ploču s gorućim tamjanom na njemu. Pustite da dim prožme svaku sobu posebno kuteve prostorija. To će uravnotežiti i očistiti i vaše osobno energetsko polje, što je vrlo dobro.

Provjerite je li ugljen je izgorjeo. Hladnom vodom poprskajte ugljen kako bi bili potpuno sigurni prije nego ga bacite!

(Uvijek mozete u obliznju crkvu gdje ce te vidjeti proces ciscenja tamjanom) 🙂 !

Čišćenje prostora piramidom Snage

Prema egipatskim školama misterija i učenjima s Dalekog istoka, piramida je bila korištena kao sredstvo za prostorno čišćenje tisućama godina.

Savršenoj svetoj geometriji piramide se vjeruje da ima moć da rastvori negativne energije, kako u okruženju tako i unutar uma i tijela.

Zamislite Zlatnu piramidu kako silazi s neba nad vašu kuću ili drugi životni prostor, definirajte se u namjeri da je energija u vašem domu očišćena i pročišćena. Provjerite svoju piramidu često kako bi bili sigurni da je na mjestu.

 Čiscenje prostora, komplet Kabbalah
Čiscenje prostora, (komplet Kabbalah) , daje najbolje rezultate (Cleanse Kit, Kabbalah centar).

Čiscenje prostora, (komplet Kabbalah) , daje najbolje rezultatećenje prostora kaduljom – vjerojatno najpoznatija metoda

Očistiti i uravnotežiti energiju u svom domu pomoću svežanja kadulje je vrlo jednostavno. Taj je svežanj na trenutak potrebno upaliti a potom ga ugasiti. Pojavit će se obilniji dim. Taj dim jednostavno rukama ili perom usmjerite u kuteve prostorije, kako idete iz sobe u sobu.

Dim  obavija negativne energije i kako nestaje odnosi sve negativnosti sa sobom.

Možete i usitnjenu kadulju lagano zapaliti i u nekoj vatrostalnoj posudi i tako proći sve prostorije. Spaljivanjem kadulje se, dokazano je, mijenja se polaritet zraka. Najbolje je koristiti ovakav komplet. Koriste ga  kabalisti a daje najbolje rezultate.

 

 

Čišćenje prostora soli i alkoholom

EMOCIONALNO ČIŠĆENJE i komplet eteričnih ulja OSJEĆAJI
Komplet eteričnih ulja za emocionalna stanja

Ovo je manje poznata ali djelotvorna metoda. Napunite veću vatrostalnu posudu sa soli i prelijte ju alkoholom. Zatim postavite posudu u sredini sobe. Zapalite alkohol. Kada alkohol dogori zdjela će biti vrlo vruća, tako da trebate biti jako pažljivi.

Odredite se i zadržite namjeru tijekom postupka čišćenja da je vaš dom očišćen od negativne energije i neželjenih entiteta – budite u dopuštanju da se to i dogodi. Vatra se od davnina koristi za pročišćenje negativne energije te za iscjeljivanja.

Čišćenje prostora zvukom

Foto: Festival Alternative, uklanjanje negativne energije prostora šamanskim bubnjevima (Haljina bubnjarke Valentine  koja je na teskim generiranim drogama (*ljekovima) neka vas ne zbunjuje, motiv je poznat simbol na kaballah – bubnjarka se stiti i predivom ).

Jedan od najmoćnijih metoda osvježavanja i čišćenja negativne energije u prostoru je korištenjenjem zvuka. Pjevanje, toniranje, čak i pljeskanje stvara zvučne valove koji pretvaraju energiju.

Zdjele, tibetanska zvona i gongove su stoljećima koristili u Aziji i budističkim samostanima kao sredstvo za pročišćavanje energije prostora ali i uma. Oni su dragocjeni zbog svoje sposobnosti da se dobije fina vibracija – zvuk koji smiruje um, umiruju se emocije, i bistri atmosfera.

Bubnjevi, zvečke i drugi instrumenti se također koriste u mnogim kulturama za promjenu i pojačavanj

e i energije prostora. Pljeskajte, zvonite zvonom, bubnjajte dok se željenom energijom ne ispuni prostor. Taj način čišćenja može biti zabavan za cijelu obitelj – raditi zajedno kako bi transformirali i podigli vibracije u kući.

Pročitajte još: o Karmi i energiji prostora  te koje su jednostavne metode energetskog čišćenja i zaštite  

Odgovori