Duhovnost i mistika

Anđeli govore – “Božanska istina je tvoja stvarnost. Anđeli su s tobom!”

Poruke anđela za 15. tjedan 2016. godine

“Božanska istina je tvoja stvarnost. Anđeli su s tobom!”

Foto: Angels centar Zagreb, Karta "istina"

Foto: Angels centar Zagreb, Karta “Istina”

Oko pojma istine često se vode rasprave jer se čini da svaki pojedinac ima neko svoje osobno viđenje istine. Kao što na osoban način doživljavamo ljubav, slobodu, Boga – tako se i kod pojma istine ukazuje neki naš posebni filtar jer se sve svodi na to kako osjećamo da ta istina odzvanja u našem srcu.

Ponekad se kod ljudi sličnih načina razmišljanja dogodi da imaju i sličan osjećaj stvarnosti, no ono što je najbitnije kako se mi sami određujemo u nekoj situaciji.

Ovo se može primijeniti na skoro sve stvari u životu: od najjednostavnijih primjera da netko više voli slane kekse, a netko slatke, do izbora zanimanja, partnera i osjećaja duhovne pripadnosti. Kako reče pjesnik: „Svatko nosi u sebi nekog svog malog Boga kom se potajno moli.“

I koliko god se činilo da se istina može objasniti na više načina, shvaćena kroz prizmu osobnih stavova pojedinca, Božanska istina je jedna i jedinstvena, ona koja obuhvaća sve.

Foto: Angels centar, Zagreb

Foto: Angels centar Zagreb

Bog je cjelina, u sebi objedinjuje sve naše stvarnosti i sve naše istine, kao da su naše male, osobne istine uklopljene u jednu.

S naše točke gledanja, mi i možemo vidjeti samo djeliće stvarnosti i istine, a Božanska mudrost iz svoje sveukupnosti vidi cijelu sliku, prihvaća sve naše izbore i istine, kod Boga nema dobrog i lošeg, pravog ili krivog, sve dok slijedimo put svoje duše, odnosno iskreno i punog srca živimo svoj život.

Anđeli nas prate kroz sve naše izbore i pomažu da čistoću Božanske istine unesemo u svoju stvarnost.