72 Imena Boga – 72 Anđela, astrologija i korekcija duše

U našem svakodnevnom životu, kada se možemo osloniti samo na naših 5 osjetila naš pristup ključnim informacijama o sebi je ograničen – manje od 5% se očituje u nama.
Živimo u materijalnom svijetu i često smo “zaključani” u našim fizičkim tijelima. Materijalni svijet, kao jedina stvarnost ograničava svaku viziju i široki uvid. Živeći takvoj stvarnosti, možemo biti svjesni  svakodnevnog loma u nama, nemoći, briga, svih mogućih vjerojatnosti koje postoje i prijete a mogu imati izravan utjecaj na nas i naše živote.

Staro “skladište”

Mudra Kabala sadrži mnoge praktične alate i temelj je mnogom znanstvenim i manje znanstvenim alatima i tehnikama za preobražaj koje su se razvile kroz povijest. Danas možemo lako pristupiti znanjima, alatima, tehnikama kojima možemo riješiti  naše životne probleme, dekreirati stvaranje novih.

izvan-okviraPostoje mnogi među nama koji su uspjeli razviti  svoju stabilnost ali i mnogo moćniji koji su razvili  prirodni potencijal intuitivnosti i vidovitosti a kroz treninge i iskustva. Njihova razvijena sposobnost (ponekad i talent) im omogućava da uklone većinu fizičkih ograničenja, oni se spontano povezuju s izvorom mudrosti, Svjetla.

Bilo bi lijepo kada bi svako od nas do maksimuma razvio sve svoje potencijale. Koliki bi doprinos jedni drugima mogli biti?

Sva imena Boga

72-imena-Boga-72-Anđela
72 imena Boga, 72 Anđela

Knjiga postanka (Sefer Yetzirah), prva poznata knjiga iz astrologije u kojoj je veliko učenje Patrijarha Abrahama o tome kako je i iz kojeg Armenskog slova stvoren koji planet. On opisuje sedam  planeta  od kojih pet  (Saturn, Jupiter, Mars, Venera i Merkur) kontroliraju po dva znaka, a dva svjetla (Sunce i Mjesec) po jedan. Također je u raspravi  pojasnio i svako Armensko slovo pripadajućeg mjeseca i znaka.  Dao im i numeričku vrijednost, te se tako koriste  i u numerologiji.

72 imena Boga, 72 Anđela Boga

Ta su slova  su, kako učenje govori, bila kreirana prije postanka kako bi bila kanal Svjetlu, Svjetlu kreacije. Tako i kabalistička astrologija ne govori o tome tko mi jesmo  (Ovan, Bik, Jarac…), upravo samo onoliko koliko je potrebno kako bi razvili svoje potencijale.

dispelling-anger
72 imena Boga, “Dekreiranje ljutnje “

Učenje govori o našim slabostima i kako ih neutralizirati sa svrhom da postanemo veći od sebe kojeg poznajemo, kreativniji, veći doprinos sebi i ovom svijetu.

Dakle ta armenska slova su kanali energije Boga, Kreatora, Svjetlosti, Stvoritelja, Univerzuma, Svevišnjeg , najviše inteligencije… Iz njih su kreirana  72 imena Boga. Često poznata i kao  72 Anđela Boga.

Meditirajući na kombinaciju tih slova koja su svako povezana sa nekim od anđela mi kanaliziramo Svjetlost u svoj život, rješavamo  se (u kreaciji) svojih ograničenja koje nazivamo „problemima i propustima“.  Pritom napominjem  da nije potrebno niti zapamptiti  sva ta slova i kombinacije, dovoljno je  otvoriti srce i um da „stvar“ funkcionira.

Oči, ogledalo duše

Naime otuda i  izreka: „ Oči su ogledalo duše“.

Dovoljno je  gledati (skenirati) i meditirati na pojedinu ili sve kombinacije slova i Svjetlost dolazi u naš život.  A duša? Ona zna. Ne moramo se nužno tražiti kroz druge ljude, ogledati.  Još jedna mudra izreka kaže: „Tko putuje sam putuje brže!“. Svi tvrdimo kako nemamo vremena, kako je vrijeme novac. Pa koliko smo bogati i čime sve?

appreciatton.2-jpg
72 imena boga, “Zahvalnost”

Postoje mnogi mudraci koji su  doživjeli prosvjetljenje povlačeći se na neko vrijeme iz  društva. Kad savladamo ovu ili neku drugu tehniku jednostavno se reflektiramo u Bogu, Kreatoru, Svjetlosti, najvišoj inteligenciji. Mudro je povući se i molitvom i meditacijom oživiti svoj život.  Ipak Bog (Kreator, Svevišnji, Svjetlost, Najviša Inteligencija, Univerzum, Jahve…) je taj u kojeg se ugledamo. No možemo izabrati učiti i kroz interakciju i refleksiju, kroz  druge ljude, ogledajući se u sebi i drugima, no to je znajte sporiji način ukoliko ga izabirete sebi.

42 imena Boga

Iz  armenskih slova dolazi i jedna od najjačih molitvi ikad,  Ana Becho’ach. Ona je temelj katoličkih molitvi. Vjerojatno najsnažnija molitva u cijelom svemiru.  Ana Becho`ach je snažna tehnologija koja nam omogućuje da se spojimo s pozitivnom energijom, svakog dana i mjeseca, a također i da privlačimo energiju liječenja i zaštite u naše živote.  Kabalisti otkrivaju da ovaj niz aramejskih slova predočuje stvarnu moć postanka. Ana Becho`ach se sastoji od 42 slova, te je poznata i  kao 42 imena Boga.  Kada se spojimo s 42 imena približujemo se primarnim energijama postanka.

Ana Becho`ach sadrži 7 rečenica, a svaka rečenica sadrži 6 riječi. Ako uzmemo prvo slovo svake riječi dobivamo kombinaciju od 42 imena (7 x 6 = 42).  Kabalist Rav Nachumya Ben Hakana bio je prvi mudrac koji nam je otkrio 42 imena Boga.

Ana_Bechoach
42 imena Boga, Molitva ” Ana Becho`ach”

7 rečenica molitve  Ana Becho`ach se odnose na 7 dana u tjednu. Svaki dan meditiramo na određenu rečenicu da preuzmemo kontrolu (odgovornost) nad periodom od 24 sata  odnosno nad jednim danom. Nedjelja se odnosi na prvu rečenicu. Shabbat (subota) se odnosi na zadnju rečenicu. Svaki dan ima posebnog Anđela. Skeniramo slova koja čine ime anđela prije nego pređemo na sljedeću rečenicu.

Moć i energija Ane Becho`ach omogućuje nam da se spojimo sa planetom i znakom Zodijaka za svaki mjesec cijele godine. Svaki mjesec ima određenu kombinaciju. Na primjer, Aramejsko slovo Ayin čini znak Jarca. Jarac je pod vodstvom Saturna. Aramejisko slovo koje je stvorilo Saturn je Bet; stoga, primjerice u nedjelju mjeseca Teveta meditiramo na prvu rečenicu Ana Becho`ach i na slova Ayin i Bet. Ne postoji ograničenje koliko puta raditi spajanje sa Ana Becho`ach tijekom dana. Što više to bolje.

Dok „skeniramo“  slova (s desna na lijevo)  na kraju svake rečenice,  dobro je usmjeriti pažnju na misli:

1.       Nedjelja, Chesed

Usredotočiti se na moć  iskupljenja, bezuvjetnu  ljubav. Moć da otklonimo sve negativne utjecaje fizičke materije iz naših života. Ulazak u stvarnost Drveta Života i te da ne zaboravimo svoje jučerašnje „lekcije“ i ponovimo greške.

happiness
72 imena Boga, “Životna radost”

2.       Ponedjeljak, Gvurah

Zatvaramo vrata  „Satan-u“ (kab. demonske  mračne sile). Dekreiramo sve ograničavajuće misli  (brige, strahove…). Uništavamo negativni utjecaj u samom sjemenu, sprječavamo da se loša iskustva dogode. Molimo da savladamo svoju reaktivnu narav i transformiramo  kaos u čuda.

3.       Utorak, Tiferet

Spajamo se sa svim oblicima bogatstva; kako na fizičkim, tako i na duhovnim poljima. Obnavljamo naše tijelo. Također uklanjamo smrt iz svih područja našega života, uključujući tijelo, odnose, posao.. Ova kombinacija slova i riječi pomaže da izbjegnemo ružno govoriti o drugima.

4.       Srijeda, Netzach

Povezujemo se s istrajnosti. Ova kombinacija potiče izdržljivost, omogućava da nastavimo te da dođemo do cilja na našem duhovnom putu.

tikun_hanefesh_chart_
Tikun Hanefesh , ” Korekcija duše”

5.       Četvrtak, Hod

Ova kombinacija omogućava da vidimo  «veliku sliku»  kojim dobivamo široki uvid, budnost da ne propuštamo. Jasnoću  kako se možemo povezati sa Svjetlom i donijeti Svjetlo sebi i ostatku svijeta.

6.       Petak, Yesad

Omogućava da imamo. Kada imamo možemo i dati.

7.       Subota, Malchut

Kombinacija potiče moć obnavljanja i oporavka. I snage za nove pothvate.

8.        Baruch Shem Kevod

 Rečenica pri dnu,  koja se izgovara radi uzemljenja, pa na kraju  Ana Becho`ach molitve  tiho izgovorimo (šapatom) zadnji stih, koji nam donosi svijetlo odozgo u naše fizičko postojanje ( iz 99% u 1%). To znači kako na nebu tako i na zemji!          

Dok meditiramo na slova mjeseca, koristimo Tikkune Hanafesh (doslovno : „popravak duše“) čime šaljemo energiju liječenja (iscjeljivanja i regeneracije) izravno  u sve dijelove tijela. Jednostavno polažući ruku po dijelovima tijela (opisano na shemi), prethodno vizualizirajući  („držeći“) na dlanu  sliku slova koje čine planet i znak zodijaka za određeni mjesec. Jedan od načina kojim je Isus iscjeljivao.

Tu-tu, tu-tu… uvijek zauzeto?                                                                                   

dialing-god
72 imena Boga, ” Prizivanje sa izvorom Svjetla”

Kroz tekst se često spominju molitva i  meditacija. U ovom slučaju to znači :

molitva je  proces kojim se svatko  od nas obraća Bogu, meditacija je trenutak kad se Bog obraća nama.

Ako se ne možete povezati pitanje je zašto je vaša veza stalno zauzeta? Koliko često slušate, koliko često pričate, mislite? Potrebno je umiriti um. Htjeti i biti iskren.

Ponekad smo i zaboravili što smo sve tražili. Ponekad se predomislili ili bili neodlučni pa stvorili kaos. No i taj kaos ima svoj red i moguće je iz njega izići.

Ako se vratimo na astrologiju, često se identificiramo, percipiramo  kao neki “naš” astrološki znak. To je kao vjerovanje da je naše postojanje  smo naš odraz ogledalu. Potpuno je svejedno jeste li Bik, Ovan ili Rak ako želite riješiti problem, korigirati se, rasti. Taj  Bik , Ovan i Rak su dio jednoga, nečega što nazivamo Zodijak. Bitno je kakvi ćete postati do kraja svog života i iz koje će te kutije sve prestati škiljiti.  „Think out of the box“, misli bez ograničenja, kreativno i nesebično, nije  marketinška  parola današnjice, poruka nekog New age pokreta ona je starija od Isusa!

Proaktivnim radom na sebi neće se dogoditi ništa loše. Ne brinite, nećete izgubiti ništa, samo dobiti.  Nećete izgubiti svoje kvalitete Bika, Ovna, Jarca…  već dobiti ono što vam nedostaje. Slagati se s lakoćom  sa svim znakovima  Zodijaka na primjer! Kad već čistimo svoj „kućni prag“ bitno je tko će sve moći  preko njega preći. Ponekad netko za kim čeznemo – odmaknuo se ili netko tko još nije a radi isključivosti  i ograničenosti okvira ili kutije  stigao u vaš  život.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *