5 savjeta za lakše sagorjevanje masnoće

Redovito vježbate, posjećujete teretanu ali teško dolazite do tako željenih rezultata? Prije nego se odlučite za neke drastičnije mjere pročitajte ovh 5 savjeta sportske ambasadorice Alexa-e Towersey.

Vodite dnevnik

fitness
Foto: Saša Ćetković

Dnevnik uključuje upisivanje onog sto što jedete kroz dan, kad odlazite u krevet, koliko često idete na toalet i koliko vode unosite. To će vas učiniti odgovornim i svjesnim prema sebi. Lako će te uočiti bilo koju od loših navika koja se zadržala a mogla bi vam biti velika zapreka, iako redovito posjećujete teretanu umanjiti rezultate.

Uvrstite u svoj raspored najmanje dva “oporavaka” tjedno

Ako redovito vježbate jednostavno pokušajte usporediti svoje tijelo sa svojim bankovnim računom. Vidjet će te koliko to pomaže. Svaki trening je podizanje s računa; svaka sesija oporavka je polog na račun. Ako ste uvijek i samo u treningu (podizanje) i nikad se ne oporavljate (polaganje), rezultirat će te s minusom. Ozlijeđeni i izforsirani. Oporavak uključuje kupanje u pjeni, kontrastni (toplo –hladni) tuš, ledene kupelji, masaže i duže šetnje.

Prakticirajte „Hot yogu“

hot-yoga
Vruća soba omogućuje povećan raspon pokreta, toplina pojačava detoksikacijski proces a pokreti uvijanja će poboljšati probavu i limfnu drenažu pritom masirati unutarnje organe

Hot yoga je intenzivan trening snage, izdržljivosti, fleksibilnosti i ravnoteže koji traje 75 minuta i vježba se na povišenoj toplini od 37 stupnjeva Celzijusa i 50 posto vlažnosti. Vruća soba omogućuje povećan raspon pokreta, toplina pojačava detoksikacijski proces a pokreti uvijanja će poboljšati probavu i limfnu drenažu pritom masirati unutarnje organe. Yoga je također dobra za upravljanje stresom. Kada ste pod stresom zadržavaju se masnoće.

Napravite test intolerancije na hranu

Samo zato što je neka hrana “zdrava”, ne znači da je zdrava za vas! Ako vam konzumacija nečeg  čini da se ne osjećate dobro, ne jedite. Koji puta smo u stanju i ne prepoznati što je loše za nas i prihvaćamo sve što nam kažu da je zdravo. Saznajte koja hrana nije doprinos vašem tijelu. Vrlo često ne prihvaćamo jaja, gluten, pšenicu, mliječne proizvode, soju, kukuruz, orašaste plodove druge svakodnevne namirnice. Intolerancija se može javiti također ako jedete previše od istih namirnica, pa probajte svoje obroke učiniti raznolikijima, rotirati  i to po mogućnosti redovito.

Podržite svoju jetru, zapravo sve detoksikacijske kanale tijela alternativnim tretmanima

Razmislite o akupunkturi, limfnoj drenaži, kupkama u soli, četkanju i pilingu tijela i infra-crvenoj sauni. Pijte puno vode da doslovno istjerate toksine iz tijela i pokušajte započeti dan čašom tople vode sa svježim sokom od limuna.

IZ SVE SNAGE

Tekst više autora i prevoditelja. Imena poznata uredniku.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *